Det er ikke en overdrivelse eller tom floskel at kalde Danish MMA Night for et historisk event. Hvis der nogensinde før eller siden har været et dansk stævne med 10 pro-kampe (og her medregner vi ikke UFC’s besøg i København), så har vi ikke været i stand til at støve det op.
I første del af denne fortælling stod det også rimelig klart, at der blev tænkt mere i bulder og brag end i bundlinje, da eventet blev stablet på benene af Jan Jensen og hans kompagnoner.
Der blev ikke sparet på noget. Især ikke på aftenens hovedpersoner. Kæmperne. Og hvis der er noget, den dengang debuterende promotor gerne ville have gjort anderledes, så finder vi det her.
”Uden at jeg skal sidde og vræle, så synes jeg ikke, at miljøet tog særlig godt imod os fra start af. Og det gjaldt alt helt fra start af. Det kom vi senere hen også til at betale for,” fortæller Jan Jensen til Fighting.dk.
Ingen solgte det de sagde
Kæmpernes betaling var et af de områder, hvor folkene bag Danish MMA Night kom til at bløde for deres manglende erfaring med at lave kampsportsstævner. Det erkender Jensen også i dag.
”Jeg tror aldrig nogensinde, at kæmperne har fået de penge, som jeg gav dem dengang ved lignende stævner. Men jeg anede ikke, hvad en kæmper skulle have, og når de sagde, at de solgte så og så mange billetter, så synes jeg jo, at det lød rimeligt nok. Men ingen kunne sælge det, de sagde.
Selv Mark (O. Madsen, red.) kunne ikke sælge de billetter, han sagde. Der var snak om 5-6 busser fra Falster, men de endte med at lave et event dernede, hvor de så det på en storskærm,” husker Jan Jensen.
Når han ser tilbage på stævnet er det i det hele taget med lidt blandede følelser omkring den danske MMA-scene, han lærte at kende, da der skulle bygges et stævne.
”Vores største udfordring var accept fra miljøet. Alle omkring mig ved, hvilket drive jeg har, og at jeg kan få tingene til at ske, men det er jo svært at fortælle en, der ikke kender mig. Men jeg er næsten sikker på, at alle der kæmpede ved eventet vil sige, at det event sparkede røv, og havde de vidst det ville blive sådan på forhånd, så havde de måske også gjort lidt mere for at sælge det,” siger Jan Jensen og skynder sig at tilføje:
”Det er ikke en kæmpers pligt, men det havde ikke gjort noget. Når man ser på, hvor mange de kan nå ud til på SoMe i dag, og man så lavede et event med et fightcard som vores, så kan du jo selv regne på, hvor mange vi så var nået ud til.”
Ikke penge nok til Dalby
I del 1 fortalte Jan Jensen, at hans drømme-main event var Mark O. Madsen mod Nicolas Dalby, men at Dalby ikke var interesseret. Ifølge Jensen var den nuværende UFC-fighter dog pludselig ved at komme med på kortet alligevel.

”Jeg tror ikke, der er ret mange, der ved det, men jeg havde faktisk en lille mulighed for at få Dalby på lige op til eventet. Men han var for dyr. Det var ret kort før stævnet, og der var pengene brugt,” siger Jan Jensen og fortsætter:
”Havde det været tidligere, så havde jeg sgu givet hvad som helst. Så kunne Dalby bare have sagt en pris, for så havde jeg jo fået Danmarks ubetinget bedste MMA-fighter på. Men til sidst gav det ikke mening at lave en kamp nummer 11 for penge, vi ikke havde.
Det kunne fandeme have været sjovt, men jeg syntes, at vi havde trukket den så langt, som vi kunne. Som jeg husker det, opstod muligheden tre uger før, og der kunne vi godt se på billetsalget, at det kom til at gøre ondt,” husker Jensen.
For meget for alt
Hvis der ikke var flere penge tilbage til et honorar til Nicolas Dalby, så var det ikke kun fordi de andre kæmpere fik langt mere for at stille op end normalt. Andre udgifter løb også fra arrangørerne.
”Vi betalte for meget for alt. Ikke kun kæmperne. Mad, lys, sågar vagter selv om det var inden for min egen branche. Det eneste vi ikke gav for meget for, det var Brøndby Hallen. Men det var lige meget, for oppe i mit hoved kom der jo 4000 tilskuere,” siger Jan Jensen.
Det tal kom Danish MMA Night-folkene aldrig i nærheden af. Ikke engang med et spektakulært line-up, der talte Mark O. Madsen, et dansk sværvægtsbrag mellem Christian Colombo og Nick Barnø og en række af de bedste kæmpere fra laget under Dalby, Bak og Burnell.
Måske var interessen der ikke på det tidspunkt. Måske var det en curveball, at det danske fodboldlandshold spillede et par spytklatter væk på Brøndby Stadion samme aften mod Mexico. Den kamp trak over 16.000 tilskuere. Danish MMA Night trak omkring 2000.
”Jeg har tit tænkt, at hvis jeg ville lave nøjagtig det samme i dag, så kunne jeg lave det samme event til halv pris, hvor alle var glade. Og jeg er også sikker på, at jeg kunne smide flere ind i den Brøndby Hal i dag,” siger Jan Jensen.
”Det var pissesjovt. Men vi kunne godt følge med i billetsalget og se, at det ikke så ud til at blive helt godt. Der blev Claus, Anders (Kjølholm, eks. Volbeat-bassist og investor i Danish MMA Night, red.) og jeg enige om, at det måtte koste, hvad det kostede, og så sagde vi bare, at det var vores 50-års fødselsdage, der blev holdt lidt før tid.”
– Det havde også været en mindeværdig fødselsdag.
”Ja, tænk på når jeg bliver 60 år, hvad fa’en skal jeg så lave,” griner Jensen.
En perfekt aften
Selv om der er en vis ærgrelse at finde hos promotoren, når han kigger tilbage på svendestykket i 2018, så er det positive ting, der fylder mere. Ikke mindst mindet om selve aftenen i Brøndby Hallen.
”Selve aftenen lykkedes perfekt,” siger Jan Jensen og uddyber:
”Jeg er pissehamrende stolt af, at vi lavede det der, selv om alle havde dømt os ude på forhånd. Når vi laver en så stor sportslig succes, kan jeg kun være stolt.”
Stolthed ligger der også i den kaliber event Danish MMA Night var i ugen op til selve stævnet i Brøndby.
”Jeg tror ikke, at fighterne kan sætte en finger på eventet. Claus (Bertino, red.) og en af mine andre kammerater lå og hentede kæmperne i lufthavnen, og vi indkvarterede dem på Scandic i Hvidovre. Nogle fløj ind 4-5 dage før og andre 2-3 dage før.
Det var voldsomt, men det var også fedt at lade kæmperne prøve det. Vi ville ikke bare lave det så billigt som muligt. Setupet skulle sparke røv og virkelig invitere kæmperne inden for i den professionelle verden,” fortæller Jan Jensen.
Den succes kunne han også godt have tænkt sig at nogle af aktørerne havde anerkendt Danish MMA Night for efterfølgende.
”Jeg synes ikke, at jeg fik anerkendelse i medierne, for det vi lavede. Hvis jeg snakkede med kæmpere efter stævnet, så fik jeg jo skulderklap og fik at vide, at det var et fucking fedt event.
Men der var ikke nogen af dem, der sagde noget om det i medierne eller på deres SoMe-kanaler. Jeg synes selv, at jeg sparkede Mark O. Madsen i gang. Det havde da været fedt, hvis han havde nævnt det på et tidspunkt, når han skulle se tilbage” siger Jan Jensen.
Det kribler stadig
Det blev som sagt ved det ene event for Jan Jensen og co. Men om ikke andet fik han lært MMA-miljøet at kende – og vice versa.
Når jeg er inde til stævner i Danmark, så er der mange folk, der nu godt ved, at det er ham Jan, der lavede Danish MMA Night i 2018. Det kan man godt mærke. Og jeg synes jo også, at Danish MMA Night blev et ganske godt brand. Vi havde potentiale til at komme længere med det.
I dag er han tilbage i sikkerhedsbranchen med eget vagtfirma, ligesom han lejlighedsvis har arbejdet til nogle af de danske stævner. Og ind imellem kan en lyst til at give det skrinlagte projekt et skud mere godt komme kriblende.
”Det gør det faktisk, og det der er pisseirriterende er, at jeg har hele drejebogen. Mit netværk er også blevet 10 gange bedre, end det var dengang. Så det kribler lidt, men jeg tror også, at jeg har en familie, der synes, at det år, hvor jeg lavede Danish MMA Night, var rigtig hårdt,” siger Jan Jensen.
”Den eneste der nok ikke opdagede, hvor hårdt det var, det var mig selv. Jeg var bare i en lille bobbel og kørte derud af. Men spørger jeg min kone, om jeg skal lave et stævne mere, så vil hun sgu nok hellere en tur til Japan,” griner han.